Index Over AeroDynamic Nieuws Concerten Repertoire Opnames Contact CV's Links Credits

Engels Duits Spaans
Tweede prijs in Krakow, 2005

AeroDynamic bestaat uit de zangeres Harma Everts en de twee blokfluitistes Maria Martinez Ayerza en Stephanie Brandt. Het trio is ontstaan door een eenmalige succesvolle samenwerking, waarna de drie besloten om een vast ensemble te vormen.

Voor de ongebruikelijke combinatie waren toen nog maar twee stukken geschreven, maar door opdrachten die AeroDynamic heeft verstrekt aan diverse componisten is dit aantal inmiddels uitgebreid tot ongeveer tien stukken. AeroDynamic begon als hedendaagse muziek-ensemble, maar legt zich tegenwoordig ook toe op het spelen van muziek uit de middeleeuwen. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze beide opties in een concert te combineren.

De naam AeroDynamic betekent eigenlijk "bewegende lucht". Dit is zowel bij de blokfluit als bij de stem de manier waarop klank wordt voortgebracht. Om deze overeenkomst te benadrukken hebben we deze naam gekozen.

AeroDynamic probeert de hedendaagse muziek voor ieder publiek interessant te maken. Dit gebeurt door bijvoorbeeld het gebruik van kostuums en door een speels gebruik van de ruimte. Tijdens de concerten van AeroDynamic mag gewoon gelachen worden!

In 2005 deed AeroDynamic mee met diverse concoursen. Zo was het trio een van de vier finalisten tijdens het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en won het de tweede prijs in de categorie trio bij de IXth International Competition of Contemporary Chamber Music in Krakow, Polen.

Ook speelde AeroDynamic al in diverse zalen, waaronder de grote zaal van het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam, De IJsbreker, de Bachzaal en het Concertgebouw. In oktober 2010 zal AeroDynamic haar eerste CD gaan opnemen.